راهکارهای خانگی برای خلاص شدن از بوی نامطبوع بدن

1348
بوی بد عرق

تعریق بیش از حد و بوی نامطبوع بدن،‌ هم برای خود فرد و هم برای اطرافیان بسیار ناخوشایند است. زمانی که فعالیت غدد تعریق، بیش از اندازه باشد، بوی تند و ناخوشایندی از بدن منتشر می شود. اما این عرق نیست که موجب بوی بد بدن می‌شود، بلکه بوی نامطبوع زمانی به‌وجود می‌آید که عرق با باکتری ترکیب می‌شود.

مصرف برخی از مواد غذایی مانند کلم، غذاهای تند و ادویه دار یا قهوه باعث افزایش تعریق می شوند و بوی عرق را قوی تر و واضح تر می کنند. همچنین عدم رعایت بهداشت فردی، مشکلات معده ای و روده ای، بیماری های کبد یا دیابت و… می تواند باعث بدتر شدن بوی عرق شوند.

در این مطلب راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم که برای خلاص شدن از بوی بد بدن به شما کمک می کنند.

 

راهکارهای خانگی برای خلاص شدن از بوی نامطبوع بدن

 

رعایت بهداشت فردی

در روزهای گرم سال که بیشتر عرق می کنید، حتما هر روز حمام کنید، به خصوص بعد از انجام فعالیت‌های ورزشی. این کار باعث خلاصی‌تان از بوی بد می‌شود. دوش گرفتن عرق‌های قبلی را از روی بدن پاک کرده و همچنین بدن شما را از شر باکتری‌های اضافی خلاص می‌کند.

استفاده از دئورانت، مام و محصولات ضد عرق هم می تواند تا حدی بوی نامطبوع بدن را کاهش دهد.

 

تغییر رژیم غذایی

افرادی که غذاهای چرب، غذاهای کافئین دار و هم‌چنین غذاهایی با بوی قوی و پر ادویه مانند پیاز، کاری، و سیر مصرف می‌کنند،‌ بیشتر دچار بوی بد بدن و زیر بغل می‌شوند. دلیل این مسئله این است که ترکیباتی از این غذاها از منافذ پوست به بیرون تراوش می‌کنند، و باعث ایجاد بوی بد می‌شوند. اگر این غذاها را از رژیم غذایی‌تان حذف کنید، می‌توانید میزان بوی بد بدن‌تان را کاهش دهید.

همچنین ادویه‌ها هم باعث بد بو شدن عرق می‌شوند. بهتر است از خوردن غذاهایی که حاوی سولفور هستند هم اجتناب کنید. غذاهایی مانند کلم بروکلی و کلم معمولی.

 

جوش‌شیرین

جوش‌شیرین یا بیکینگ سودا یک آنتی باکتریال و ضد التهاب طبیعی است که به دلیل خاصیت ضدعفونی کنندگی آن در درمان بوی بد زیر بغل می‌توان از آن استفاده کرد. استفاده روزانه از جوش‌شیرین در ناحیه زیر بغل از رشد باکتری‌ها پیشگیری می‌کند.

می‌توانید جوش شیرین را با مقدار کمی آب مخلوط کرده و از این خمیر به‌صورت روزانه استفاده کنید. این خمیر را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در محل موردنظر نگه‌داشته سپس آن را با آب بشویید.

همچنین خمیر جوش ‌شیرین و آب‌لیمو نیز در درمان بوی بد زیر بغل می‌تواند مؤثر باشد.

 

جوش شیرین

 

 روغن نارگیل

روغن نارگیل به علت داشتن خواص ضد میکروبی و معطر بودن، یکی از مؤثرترین محصولاتی است که می تواند بوی نامطبوع عرق را از بین ببرد و عطر و بویی دلپذیر به بدن شما ببخشد. البته خود عرق از بین نمی رود.

بعد از دوش گرفتن روغن را ، ۱-۲ بار در روز روغن را در قسمت زیر بغل بمالید. علاوه بر این ، روغن بر کل بدن تأثیر می گذارد و حتی در صورت مصرف غذا از تنفس نیز کمک می کند.

 

آب لیمو 

خاصیت اسیدی آب‌لیمو به کاهش سطح pH پوست کمک می‌کند، در نتیجه باکتری‌های عامل تولید بوی بد بدن، به‌سختی می‌توانند زنده بمانند.

برای درمان بوی بد بدن یک لیمو ترش تازه را دو نیم کنید و یک بُرش آن را به زیربغل‌تان بمالید، طوری که آب‌لیمو کاملا به پوست‌تان نفوذ کند، اجازه بدهید خودش خشک شود و سپس دوش بگیرید. این کار را هر روز انجام بدهید.

 

سرکه سیب

خاصیت اسیدی سرکه سیب به باکتری‌های عامل بوی بد اجازه نمی‌دهد روی بدن رشد و تکثیر کنند. بعد از حمام مقداری سرکه زیر را زیر بغل‌تان بمالید. به خاطر بسپارید، به سرعت بعد از اصلاح موهای زائد زیر بغل یا بر روی زخم‌های پوستی سرکه سیب نپاشید. قبل از انجام این روش، اطمینان حاصل کنید که به سرکه سیب حساسیت ندارید.

سرکه سیب

 

چای سبز

چای سبز به علت دارا بودن اسیدهای آلی و تانن دارای خواص قابض است که با مبارزه با تعریق بیش از حد کمک می کند و از رشد باکتری ها جلوگیری می کند.

روزانه چای سبز بنوشید تا نتیجه بهتری بگیرید. جدا از کاهش عرق کردن ، این چای تأثیر مفیدی بر متابولیسم دارد و برای کسانی که می خواهند لاغر بمانند مفید است.

 

در طبیعت گیاهان فراوانی وجود دارند که به‌منظور درمان بوی نامطبوع بدن با طب سنتی می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

 

 

جعفری

جعفری یک داروی محبوب برای درمان بوی نامطبوع بدن است. این مقدار زیاد کلروفیل و عطر تازه آن است که کمک به از بین بردن بوی بد بدن می کند. این گیاه بدن را تمیز می کند و با باکتری هایی مبارزه می کند که باعث بد بو شدن بدن می شوند.

جعفری می تواند با ترکیبات گوگرد مبارزه کند. برای خلاص شدن از بوی بد بدن می توانید از جعفری در سالادها یا غذاها استفاده کنید یا ساقه و برگ  خشک شده آن را دم کنید.

 

 مریم گلی

مریم گلی حاوی فلاونوئیدهایی مانند آپیژنین ، دیوسمتین و لوتولین است. علاوه بر این ، ترکیب گیاه دارای ویتامین ها ، فیتونسیدها و سایر ترکیبات است، همچنین دارای خاصیت ضد التهاب ، قابض و ضد باکتریایی می باشد.

برگ ها و گل های این گیاه می تواند به مقابله با عرق کردن کمک کند. از آنها در جوشانده ها استفاده می شود و حتی می تواند به حمام اضافه شود و روی بدن اعمال شود. با این حال ، باید مراقب باشید زیرا غلظت بالای مواد فعال بیولوژیکی می تواند عوارض جانبی ایجاد کند.

مریم گلی

 

نعنا

نعنا خاصیت تسکین دهنده دارد. استفاده از این محصول باعث کاهش تعداد تکانه های ارسال شده به غدد عرق می شود که باعث می شود بدن مقدار کمی ترشح کند. نعناع را می توان به صورت تازه ، خشک یا به عنوان یک روغن مصرف کرد. در صورت استفاده موضعی ، خاصیت ضد التهابی دارد و بدن را با رایحه ای دلپذیر می پوشاند.

 

دارچین

دارچین به دلیل توانایی در از بین بردن بوی بد دهان مشهور است. در صورت مصرف روزانه ، شروع به تأثیر بوی بدن می کند و به خلاص شدن از شر عرق کمک می کند. اضافه کردن دارچین به غذا نیز بسیار موثر است.

 

رزماری

رزماری قادر است مانع از رشد باکتری هایی شود که باعث بوی نامطبوع می شوند. کمبود روی در بدن باعث تعریق بیش از حد می شود. از آنجا که رزماری حاوی روی است ، این گیاه کمبود این عنصر را جبران می کند. می توانید با رزماری حمام کنید یا چند قطره روغن رزماری را با ۱۰۰ گرم آب رقیق کنید و زیر بغل را با محلول پاک کنید.

روغن رزماری

 

اگر همه درمان‌های خانگی که تاکنون گفته شد، بی‌اثر بودند، به پزشک مراجعه کنید. بوی بد بدن ممکن است نشانه‌ای از مشکلات پنهان سلامتی داخل بدن باشد.

 

بیشتر بخوانید:

روش تهیه ضد عرق خانگی با مواد طبیعی و ارزان

راهکارهایی برای جلوگیری از عرق کف دست

روش هایی برای توقف عرق زیر بغل

عرق سوز شدن و حساسیت پوست در فصل تابستان

 

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید