
زیبایی و زیبا دیده شدن، برای خانمها اهمیت بسیار زیاد دارد. در این میان غفلت در مراقبت از مو، اشتباهی بزرگ است. چه کسی است که نداند زیبایی و سلامت موها چه اثر جادوییای میتواند داشته باشد. عبارت زلف یار در ادبیات فارسی، یادآور اهمیت زیبایی مو در فرهنگ کهن ماست. کلید زیبایی و سلامت موها در چگونگی مراقبت مو نهفته است. مراقب از مو شامل مراحل مختلفی از انتخاب شامپو و نرمکننده مناسب گرفته تا استفاده از محصولات حرفهای تری مثل سرم مو و ماسک مو است. بررسیهای ما نشان داده بعد از انتخاب یک شامپوی مناسب، استفاده از ماسک و سرم مناسب بیشترین تاثیر را در سلامت مو دارند. در میان بلاگرهای ایرانی هم استفاده از ماسک و سرم مو بسیار متداول است. در این میان برندهای ایرانی مانند Fulica، Cinere، Prime و… طرفداران زیادی میان بلاگرها پیدا کرده است.
فهرست موضوعات
سرم مو و اهمیت استفاده از آن
در عمل دو نوع سرم موی متفاوت داریم که کاربرد کاملا متفاوتی دارند. یک نوع از آن سرم موی تقویتی و ضد ریزش است و بیشتر کاربرد درمانی ریشهی مو دارد. نوع دیگر سرم مو اساسا از مادهای به نام سیلیکون ساخته شده است. سیلیکون موجب درخشندگی مو میشود و ساقه مو را درمان میکند. این نوع از سرم در افرادی که موهای مجعد و فر دارند کاربرد زیادی دارد.
سرم موی تقویتی و ضد ریزش
ریزش مو به عوامل مختلفی بستگی دارد. از عواملی مانند وراثت، عوامل هورمونی یا بعضی بیماریهای زمینهای تا استرس و رژیم غذایی نامناسب همه میتوانند موجب ریزش مو شوند. همچنین عوامل خارجی هم مثل استفاده زیاد از مواد شیمیایی مانند رنگ، مش و دکلره یا حالتدادن با حرارت زیاد هم میتوانند باعث ریزش مو میشوند. ولی دلیل اصلی ریزش مو تغذیه نشدن یا تغذیه نامناسب فولیکول مو است. سرمهای تقویت کننده مواد لازم برای تغذیه فولیکول مو را در اختیار آن قرار میدهند. یکی از موثرترین روشها برای درمان ریزش موی سر، استفاده از سرم تقویت کنندهی مو است. این سرمها معمولا مواد موثری مثل امگا ۶ و ۹، ویتامین D3 و بیوتین را در خود دارند. سرمهای تقویت کننده به غیر از تغذیه فولیکول مو با تنظیم چربی پوست سر و اثرات آنتی اکسیدانی قوی به تقویت بیشتر مو کمک میکنند. از سرمهای تقویت کننده مو مورد توجه بلاگرهای فارسی میتوان به سرم تقویت کننده sesderma، سرم تقویت کننده Prima AS و محلول تقویت موی Laminin میتوان اشاره کرد.
سرم موی محافظ ساقه مو
سرم مو طرفداران زیادی دارد که برای درخشندگی بیشتر مو و یا جلوگیری از وز شدن مو از سرم استفاده میشود. این مدل از سرمهای مو از سیلیکون ساخته شدهاند. سیلیکون با اثربخشی روی ساقه مو، موهای آسیبدیده و خشک را درمان میکند. برای افرادی که موهای فر و مجعد دارند، سرم مو کاربرد زیادی دارد. سرم مو با ایجاد یک لایه محافظتی دور ساقه مو از موهای شما محافظت میکند. این لایه محافظ بافت مو را تقویت میکند و جلوی وز شدن مو را میگیرد. سرم مو بیشتر برای موهای خشک و آسیب دیده کاربرد دارد. اگر موهای وز و خشکی دارید، سرم مو برای شماست. برای ترمیم آسیبهای ایجاد شده به دلیل رنگ کردن، دکلره، حالت دادنهای مکرر و… نیز میتوانید از سرم مو استفاده کنید و زیبایی و درخشش را برای موهای خود به ارمغان بیاورید. از سرم مو معمولا پس از هر بار شستشوی سر، میتوان استفاده کرد. در انتخاب سرم مو دقت کنید و سرم مو متناسب با نیاز موهایتان انتخاب کنید. از سرم موهای مورد علاقه بلاگرهای ایرانی میتوان به سرم مو مارال مدل روغن زیتون، سرم کراتین مو سریتا، سرم نرم کننده مو سینره مدل Anti Freeze و بالاخره سرم موی یانسی مدل ترمیم کننده و ضد موخوره اشاره کرد.
ماسک مو
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، یکی از محصولات مراقب مو که بسیار مورد توجه بلاگرهای فارسی قرار دارد، ماسک مو است. ماسک مو از جمله محصولات عمومی مراقبت مو است که برای انواع موها میتواند مفید باشد. ماسک مو از مواد متفاوتی ساخته میشود و بسته به مواد تشکیلدهنده مزایای متفاوتی هم دارد. ماسکهای مو حاوی مواد طبیعی، ویتامین، مواد معدنی و پروتئین هستند. مزایای استفاده از ماسک مو شامل رطوبتدهی به مو، براقتر و نرمتر شدن مو، درمان کامل یا کاهش شکنندگی مو، کاهش وز مو و در نهایت حتی تقویت مو است.
چگونگی استفاده از ماسک مو
ماسک مو باید بلافاصله بعد از شامپو و آبکشی مو استفاده شود. به دلیل ذرات بسیار ریز موجود در ماسک مو، ماسک مو نفوذ نسبتا عمیقی به کوتیکول مو دارد و باعث تغذیه عمیق، ترمیم و آبرسانی به مو میشود. در انتخاب ماسک مو دقت کنید از ماسکهایی استفاده کنید که حاوی روغنهای طبیعی هستند. روغن آووکادو، نارگیل، بادام، آرگان، زیتون و جوجوبا از جمله روغنهای طبیعی هستند که در ماسک مو استفاده میشوند. بیشتر ماسکهای مو باید بین سه تا ده دقیقه روی مو میمانند و بعد به ملایمت شسته شوند. ولی برای بعضی از ماسکهای مو لازم است ماسک یک شب روی مو بماند. به طور کلی ماسک مو به دو دسته تقسیم میشوند.
ماسک مو آبکشی
این ماسکهای مو غلیظ هستند و حالتی کرمگونه دارند و در مراقبت مو نقش اساسی دارند. بعد از شستشوی مو با شامپو میتوانید از این ماسکها استفاده کنید. معمولاً بعد از مدتی بین ۳ تا ۱۰ دقیقه به ملایمت باید آبکشی شود، ولی بعضی از انواع مدتهای بسیار طولانیتر لازم است روی سر بمانند. این نوع از ماسک به داخل کوتیکول مو نفوذ میکند و موجب هیدراته شدن موها، درمان کوتیکولهای آسیبدیده با پر کردن آنها و نتیجتا نرمی و صافی موها میشود. نفوذ خوب این ماسکها به کوتیکول مو در عمل باعث میشود موها ضخیمتر دیده شوند.
ماسک مو بدون آبکشی
زمان استفاده از ماسک مو بدون نیاز به آبکشی، بعد از شستن موها و گرفتن آب آنها با حوله است؛ درست زمانی که موها مقدار کمی رطوبت دارند. مقدار مناسبی از ماسک را به ساقه و انتهای مو میزنیم و سپس به خوبی ماساژ میدهیم تا اصطکاک ناشی از مالیدن دو دست به هم و گرمای حاصل از آن، باعث نفوذ ذرات ماسک در مو میشود. نفوذ ذرات ماسک به کوتیکول مو باعث ترمیم، آبرسانی و بازسازی مو میشود. این نوع ماسک مو یک لایه محافظ روی مو قرار میدهد که تا زمانی که آبکشی نشود، محافظ روی موها باقی میماند. این محافظ از آسیب رادیکالهای آزاد و آلودگیهای محیطی مثل آلودگی هوا جلوگیری کرده و جلوی خشک شدن و وز شدن موها را میگیرند. ماسکهای مو بدون نیاز به آبکشی برای موهای شما درخشش و حالتدهی بهتری به ارمغان میآورند.
انتخاب ماسک مو
برای انواع آسیبهای مو، ماسکهای مو با ترکیبات متفاوتی در دسترس است. ماسک موی محتوی پروتئین بیشتر زمانی مناسب است که احساس میکنید موهای شما کش میآید و ضعیف شده است. موی شما از پروتئین ساخته شده است و کمبود پروتئین به مرور به کیفیت مو آسیب میزند. البته استفاده بیش از حد از ماسک پروتئیندار موهای شما را سفت و شکننده میکند. ماسک موی آبرسان بیشتر مناسب موهای خشک و شکننده و درمان موخوره و کاهش وز مو میشود. ماسکهای مو با پایه روغن را در مراقبت مو میتوان به جای ماسک موی مرطوب کننده استفاده کرد. این ماسکها رطوبت را به مدت بیشتری در موها حفظ میکنند. نوع دیگر ماسک مو، ماسک موی احیا کننده است. این ماسکها مخصوص درمان آسیبهای استفاده از مواد شیمیایی هستند. اگر رنگ و یا دکلره به موهای شما آسیب رسانده، این ماسک برای شماست.
از محبوبترین ماسکهای مو بین بلاگرهای ایرانی میتوان به ماسکهای مارک خارجی L’Oréal و مارکهای ایرانی محبوب شون، فولیکا و لامینین اشاره کرد.
رپورتاژ آگهی