ریزش مو یکی از مشکلاتی است که اکثر خانم ها و آقایان با آن درگیر هستند و همواره به دنبال راه حلی برای درمان ریزش موهایشان می باشند. برای درمان ریزش مو یکی از مهم ترین نکات، یافتن علت ریزش است. چه بسا شما برای درمان ریزش موهایتان روش های مختلفی را امتحان کرده باشید که برخی از این روش ها هزینه هنگفتی را به شما تحمیل کرده باشد اما بعد از قطع درمان، بلافاصله ریزش موهایتان بازگشته باشد. به همین دلیل اولین قدم، یافتن دلیل ریزش موهاست. به عنوان قدم اول توصیه می کنیم به پزشک مراجعه کنید و یک چکاپ کامل داشته باشید. سپس بر اساس نتیجه آزمایش و نظر پزشک یک روش درمانی را انتخاب کنید.
در ادامه مشکلات و بیماری هایی را مطرح میکنیم که وجود آنها در بدن شما می تواند دلیل ریزش موهایتان باشد. با ما همراه باشد.
فهرست موضوعات
مهم ترین دلایل ریزش مو در خانم ها
تغییرات هورمونی
تغییرات هورمونی می تواند در اثر عواملی همچون بارداری، زایمان، یائسگی، سندروم تخمدان پلی کیستیک، کم کاری تیروئید، مشکلات غدد فوق کلیوی و… ایجاد شود. هر کدام از این مشکلات به تنهایی می تواند موجب ریزش موی شدید شود که برای درمان آنها باید به پزشک مراجعه کنید.
سندرم تخمدان پلیکیستیک یکی از اصلی ترین دلایل ریزش مو در خانم هاست که علاوه بر ریزش مو، موجب رشد موهای زائد در بسیاری از نقاط بدن می شود. از این رو با مراجعه به پزشک متخصص باید ابتدا برای حل این مشکل اقدام نمایید.
همچنین حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد خانم ها در فاصلهی سه تا شش ماه بعد از زایمان، به دلیل کاهش سطح هورمون «استرژون» نوع شدیدی از ریزش مو را تجربه می کنند.
وقتی غده تیروئید کم کار شود سبب کاهش سرعت متابولیسم، خشک، نازک و شکننده شدن موها شده و در نهایت باعث ریزش آن ها می گردد.
ارث و ژنتیک
معمولا در خانواده هایی که پدر یا مادر دچار ریزش مو و کم مویی باشند معمولاً فرزندان آن خانواده هم دچار کم مویی هستند. این نوع ریزش مو ابتدا با نازکشدن موها در جلوی سر شروع میشود، اما بهطور معمول خط رویش مو در جلوی سر از بین نمیرود و تقریبا هرگز به طاسی منجر نمیشود.
رژیم های غذایی سخت و کاهش وزن شدید
رژیمهای لاغری که باعث کاهش وزن سریع (بیش از ۷ کیلو در ماه) میشوند، آسیب شدیدی به بدن وارد می کنند. یکی از عوارض این رژیم های غیر اصولی ریزش شدید مو ها است. در این شرایط بدن دچار سوء تغذیه می شود و تلاش می کند پروتئین لازم را ذخیره کنید. در نتیجه در اثر کاهش پروتئین، ابتدا رشد موها کاهش می یابد و در ادامه ریزش مو اتفاق می افتد.
تغذیه نادرست و کمبود پروتئین
همه افراد برای حفظ سلامتی بدن خود روزانه به مواد غذایی مفید که دارای ویتامین و مواد معدنی کافی باشد نیاز دارند. بنابراین برای حفظ سلامتی موها شما باید تغذیه خود را اصلاح کنید.
برای جلوگیری از ریزش مو چه بخوریم؟
- به سراغ مواد خوراکی بروید که از نظر پروتئین، اسید چرب امگا ۳، عنصر روی، آهن، ویتامین ب ۱۲، ویتامین آ و سی، منیزیم و سلنیوم غنی باشد.
- سبزیجات برگی، میوه مغزهای خشکبار، لوبیا و ماهی را در سبد غذایی خود قرار دهید.
- غذاهای سرخ کردنی، فست فود، چیپس، شکلات و نوشیدنی های مضر را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
- روزی یک یا دو قاشق غذاخوری کنجد بخورید
- سبوس برنج هم به صورت دم کرده و هم داخل غذا مصرف کنید
- انجیر و بادام بخورید
- روزی یک مشت تخم کدو بخورید.
کمخونی
یکی از عوامل مهم ریزش مو کم خونی و کمبود آهن شناخته شده است. لذا مصرف غذاهائی که حاوی آهن باشند و یا مصرف مکمل آهن در دراز مدت می تواند ریزش مو را متوقف کنند. برای اطمینان خاطر از ابتلا به کم خونی، باید آزمایش خون انجام دهید.
استرس
همه افراد از تاثیر سوء استرس بر سلامت بدن آگاه هستند. استرس موجب واکنش های بیوشیمیایی متعددی در بدن می شود که منجر به بروز مشکلاتی از قبیل بی خوابی، تپش قلب، ریزش مو، افزایش فشار خون و… می شود.
دمنوش هایی مانند اسطوخودوس، سنبل الطیب و گل گاوزبان برای آرامبخشی مفید هستند.
بهم خوردگی مزاج و طبع بدن
یکی از دلایل مهم ریزش موها به هم خوردن مزاج و طبع بدن است. پس یکی از راه های درمان ریزش مو شناخت طبع بدن می باشد. برای شناخت طبع بدن می توانید به پزشک سنتی مراجعه کنید یا از آزمونهای آنلاین کمک بگیرید (احتمال اشتباه بودن این روش زیاد است.) زمانی که طبع بدنتان را فهمیدید می توانید طبق طبعتان تغذیه تان را تغییر دهید و از روش های درمانی مناسب استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: درمان ریزش مو از طریق شناخت طبع سر
مصرف برخی داروها
مصرف برخی داروها می توانند باعث ریزش مزمن موی سر شوند. به ویژه، افرادی که تحت درمان برای افسردگی، میگرن، راکوتان، فشار خون بالا ، سرطان ، آرتروز و… هستند و دارو مصرف می کنند. در بسیاری از موارد، این نوع ریزش مو موقتی است.
بیماری های پوست سر
از جمله مهمترین بیماری هایی که باعث ریزش مو می شود می توان به این موارد اشاره کرد:
- چربی یا خشکی بیش از حد پوست سر
- شوره سر
- عفونت های قارچی پوست سر
- لوپوس یا زخم پوستی
استفاده از سشوار و اتو مو
استفاده مکرر و زیاد از سشوار و اتوی مو که گرما را به طور مستقیم به پوست سر و مو انتقال می دهد از دیگر عوامل ریزش مو است که با گذشت زمان آن را تشدید می کند.
بیشتر بخوانید:
قطع ریزش مو با چند راهکار ساده و موثر
افزایش رشد موها و کاهش ریزش مو با آب پیاز
روش استفاده از روغن رزماری برای درمان ریزش مو
درمان ریزش مو با استفاده از جوانه گندم
درمان معجزه آسای ریزش مو و افزایش رشد مو با تخم شنبلیله
درمان ریزش مو با ماسک تخم مرغ و سدر