نکات مهم درباره پریود که هر خانمی باید بداند!

1210
پریود

دوران قاعدگی و پریود جزو روزهای مهم زندگی خانم ها محسوب می شود که معمولا با سختی و درد همراه هست. میزان درد پریود در همه خانم ها و دختران نوجوان یکسان نیست و بسته به بدن هر فرد متفاوت است. اگرچه پریود شدن با درد و ضعف بدن همراه است اما نشان دهنده سلامت و عملکرد طبیعی بدن و دستگاه تناسلی خانم ها می باشد.

قاعدگی یک چرخه طبیعی در بدن خانم هاست که به صورت ماهانه تکرار می شود و نشان می دهد که رحم یک خانم برای باردار شدن آماده است. اگر در این مدت بارداری انجام نشود، پوشش داخلی رحم شروع به ریزش می کند و از طریق خون قاعدگی از بدن خارج می شود. دوباره در طی ماه بعد پوشش جدیدی در دیواره داخلی رحم شکل می گیرد و رحم آماده شروع بارداری می شود و این چرخه همین طور ادامه پیدا می کند.

با توجه به شرایط اجتماعی و فرهنگی موجود در برخی کشورها، بسیاری از زنان و دختران اطلاعات کافی در مورد این مسئله مهم و بسیار عادی بدن خود ندارند و این ناآگاهی می تواند خطرات بسیاری از جمله عفونت های دستگاه ادراری و پیامدهای ناشی از آن برای بانوان به همراه باشد.

ضرورت آگاه سازی و اطلاع رسانی در مورد بهداشت بانوان در قاعدگی به حدی است که سازمان جهانی بهداشت روز 28 می هر سال را به عنوان روز جهانی قاعدگی نام گذاری کرده است.

تغییر را از خودت شروع کن! 

برای سال های طولانی صحبت کردن درباره قاعدگی یک موضوع ممنوعه بود، تا همین سال های نه چندان دور زنان و دخترانی که پریود می شدند نجس و ناپاک خوانده می شدند و احساس گناه و شرم به آنها القا می شد. اما جهان در حال تغییر این دیدگاه است و این تغییر نگاه ها هنوز هم نیازمند فرهنگ سازی است و این فرهنگ سازی باید از خود ما شروع شود…

نکات مهم درباره پریود

 

تغییرات خلق و خو در قاعدگی

به علت تغییراتی که در سطح هورمون های بدن رخ می دهد نوسانات خلقی، استرس، افسردگی، عدم تمرکز، بی انگیزه بودن و اختلالات خواب از مشکلاتی است که دامنگیر بسیاری از خانم ها خواهد بود. پس به خودتان سخت نگیرید این حالات زودگذر هستند و سعی کنید با انجام کارهایی که به شما آرامش می دهد این روزهای سخت را سپری کنید.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره سندروم پیش از قاعدگی یا PMS و درمان آن

نکات مهم درباره پریود

 

توجه به تغذیه در روزهای قاعدگی

بهتر است در دوران قاعدگی توجه ویژه ای روی مواد غذایی مصرفی خود داشته باشید زیرا می تواند تاثیر مستقیمی روی حالات جسمی و روحی شما در این دوران داشته باشد. از مصرف زیاد قهوه و کافئین خودداری کنید. لبنیات را با احتیاط مصرف کنید. غذاهای حاوی شکر و آرد سفید را محدود کنید. به اندازه کافی آب بنوشید و مصرف غذاهای نفاخ و سرخ کردنی را کاهش دهید.

از طرفی مصرف دمنوش های آرامش بخش حاوی زعفران، بابونه، اسطوخودوس، نعنا، گل گاو زبان و… می تواند تا حد زیادی حالتان را بهتر کند پس از آن غافل نشوید.

نکات مهم درباره پریود

رابطه جنسی در دوران قاعدگی

اکثر پزشکان توصیه می کنند که از داشتن رابطه جنسی در زمان قاعدگی پرهیز شود زیرا ریسک بیماری هایی مثل سوزاک، کلامیدیا، سیفلیس، ویروس تبخال، ویروس اچ آی وی و… افزایش پیدا می کند.

نکات مهم درباره پریود

ورزش های سنگین انجام ندهید

توصیه می شود که به جای این که مدت طولانی روی تخت خود بمانید و داروهای مسکن مصرف کنید، فعالیت بدنی ملایم داشته باشید. می توانید با انجام حرکات کششی، فشار را از قسمت های تحتانی بدن کم کرده و ضمن کاهش درد، احساس بهتری را تجربه کنید.

نکات مهم درباره پریود

 

حمام کردن در دوران پریود

بسیاری از بانوان به علت آموزش های اشتباهی که دیده اند تصور می کنند در دوران قاعدگی نباید استحمام کنند. دوش گرفتن با آب گرم سبب بهبود گردش خون در ناحیه لگن و در نتیجه کاهش درد می شود. همچنین رعایت بهداشت در این دوران اهمیت ویژه ای دارد حتما ناحیه تناسلی خود را با صابون غیرمعطر بشویید تا از ایجاد عفونت و بوی بد جلوگیری شود.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید این است که از نشستن روی کف حمام یا داخل وان خودداری کنید.

همچنین برای کاهش درد می توانید از کیسه آب گرم استفاده کنید. کیسه آب گرم را روی شکم خود قرار دهید تا جریان خون در بدن افزایش پیدا کند.

نکات مهم درباره پریود

 

مقدار و حجم خونریزی قاعدگی

مقدار طبیعی خونریزی در دوران قاعدگی برای هر فردی متفاوت است. سیکل قاعدگی ممکن است در بازه 21 الی 35 روزه باشد و طبیعی است که تعداد روزهای سیکل قاعدگی دو روز کم یا زیاد شود اما اگر بیشتر از 2 الی 3 روز تغییر داشت و یا مقدار و حجم خونریزی مانند همیشه نبود و تغییر محسوسی داشت باید به پزشک مراجعه کنید.

نکات مهم درباره پریود

نکات ضروری برای رعایت بهداشت در دوران قاعدگی

  • در زمان قاعدگی حتماً از نوار بهداشتی یا پد یک بار مصرف و بدون عطر استفاده کنید.
  • لباس زیر نخی بپوشید و لباس زیر خود را هر روز عوض کنید.
  • از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید
  • مصرف مکمل ها را طبق نظر پزشک انجام دهید
  • یکی از بهترین ورزش هایی که می توانید برای کاهش درد انجام دهید ورزش یوگاست.
  • خواب منظم و کافی داشته باشید
  • نوار و پد بهداشتی را به موقع تعویض کنید. نوار بهداشتی هر 4 ساعت و کاپ قاعدگی هر 10 ساعت یک بار باید تعویض شود.
  • استفاده از کاپ های قاعدگی به علت سهولت استفاده، مقرون به صرفه بودن و کاهش عفونت، توصیه می شود.

 

نکات مهم درباره پریود

بیشتر بخوانید:

آیا می توانیم در طول دوران پریود موهایمان را رنگ کنیم؟

باورهای غلط و عجیب درباره پریود!

روش های کاهش خونریزی پریود و متوقف کردن آن

پیشگیری از جوش صورت در دوران قاعدگی و درمان آن

تامپون چیست؟ نکات مهم استفاده از تامپون

 

نظرات

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید