این روزها بدون شک نام ویروس کرونا به گوشتان خورده است. کرونا ویروس جدیدی نیست و قبلا هم جان افراد زیادی را گرفته است. اما به تازگی نوع جدید و جهش یافته ای از این ویروس شناسایی شده است که پیدایش آن از کشور چین و شهر ووهان بوده است. غالباً ویروس کرونا باعث علائم عفونت تنفسی فوقانی مانند آبریزش بینی ، سرفه و گلو درد و عفونت سینوس ها می شود.
امروز در این مقاله به بررسی ویروس مهلک کرونا و تمام دانستنیهای مربوط به آن میپردازیم. با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات
ویروس کرونا چیست؟
کرونا خانواده بزرگی از ویروس ها که با ورود به بدن انسان، علائمی مانند سرماخوردگی از خود بروز می دهد. تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات تنفسی حاد از جمله اصلیترین علائم بیماری محسوب میشوند. در برخی موارد اگر علائم فرد شدید و یا بدن فرد ضعیف باشد، احتمال ظهور بیماریهای دستگاه تنفسی مانند ذاتالریه و برونشیت وجود دارد.
دوره نهفتگی ویروس کرونا می تواند از یک تا ۱۴ روز طول بکشد و ویروس در طی این دوره میتواند عفونی شود.
این ویروس، از طریق سرفه و عطسه ، با دست زدن به دست یا صورت فرد آلوده یا لمس کردن چیزهایی که افراد آلوده به آن دست زده اند انتقال می یابد.
منشا ویروس کرونا چیست؟
اولین افرادی که به این ویروس مبتلا شدند، در یک فروشگاه محلی غذاهای دریایی و حیوانات در شهر ووهان حضور داشتند. از این رو این احتمال وجود دارد که این ویروس از حیوان به انسان منتقل شده باشد. برخی از محققین معتقدند این ویروس از سوپ خفاش و یا مارها به انسان منتقل شده است. با این حال هنوز برای تشخیص عامل اصلی شیوع این ویروس به تحقیقات بیشتری نیاز است.
نحوه انتقال ویروس کرونا
- انتقال هوایی (ناشی از سرفه یا عطسه)
- تماس فیزیکی نزدیک (لمس کردن، دست دادن)
- تماس با جسم آلوده (و سپس لمس کردن دهان و بینی)
- آلودگی مدفوع (به ندرت)
این ویروس از انسان به انسان و از حیوان به انسان نیز قابل سرایت است.
علائم ویروس کرونا جدید چیست؟
- سردرد
- سرفه و گلودرد
- عطسه و آبریزش بینی
- تب
- دشواری تنفس
- احساس ناخوشی کلی و ضعف
- مشکلات مربوط به روده مانند اسهال
در افراد مسن، کودکان و افرادی که سیستم ایمنی بدن آنها قوی نیست، این ویروس پیشرفت میکند و به مشکلات تنفسی پیشرفتهتر از جمله برونشیت و ذاتالریه منجر خواهد شد.
آیا درمانی برای ویروس کرونا وجود دارد؟
متاسفانه هنوز درمان قطعی برای این بیماری مهلک و کشنده ارائه نشده است و هنوز واکسن آن ساخته نشده است. پزشکان فقط استراحت و داروهای تسکین دهنده را برای بهبودی تجویز می کنند. بخور دادن یا دوش گرم میتواند به تسکین گلودرد و سرفه کمک کند؛ همچنین اگر علائم خفیف باشند، نوشیدن مایعات زیاد و استراحت فراوان بدن را برای مبارزه با ویروس تقویت میکند. اگر به این ویروس مبتلا شدید سعی کنید خود را در خانه حبس کنید و فاصله خود را با افراد سالم حفظ کنید.
اقدامات لازم برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا
- این روزها از سفرهای غیر ضروری خصوصاً کشور چین و شهرهای قرنطینه شده بپرهیزید و تا حد امکان تماس خود را با اتباع خارجی مسافر به حداقل برسانید.
- تا حد امکان از لمس کردن چشمها، بینی و دهان خود بپرهیزید.
- از افراد مبتلا دوری کنید.
- دستان خود را مرتب با آب و صابون به مدت ۲۰ ثانیه بشویید. در زمان شستن دستها باید قسمتهایی از مچ را نیز شسته و نباید به شستن کف دست اکتفا کرد.
- ماسک حفاظتی بگذارید و به هنگام سرفه و عطسه، دهان خود را بپوشانید.