
جوش در دوران قاعدگی مشکلی است که تقریبا نیمی از بانوان هر ماه همزمان با شروع قاعدگی و یا پیش از شروع پریود، آن را تجربه میکنند. این جوشها معمولا ۱۰ روز قبل از قاعدگی ظاهر میشوند و با شروع خونریزی فروکش میکنند. معمولا در بخشهای پایینی صورت آشکار میشوند مانند چانه، فک، گونه و گردن.
فهرست موضوعات
علت جوش در دوران قاعدگی چیست؟
دوران قاعدگی میتواند مستقیماً روی پوستتان اثرگذار باشد و هورمونها مقصر اصلی هستند. در این دوران هورمون ها با تغییرات فراوانی همراه هستند. قبل از شروع پریود سطح هورمون پروژسترون و استروژن کاهش مییابد. این تغییرات هورمونی باعث افزایش مقدار تستوسترون و در نتیجه تحریک غدد سبابه برای ترشح بیشتری چربی (سبوم) خواهد شد. سبوم ترشح شده از این غدد منافذ پوست را بسته و باعث ایجاد جوش و آکنه میشود.
تغییرات هورمونی در روزهای قبل از پریود که به آن PMS نیز گفته میشود علاوه بر ایجاد جوش باعث خستگی، درد زیاد و گُر گرفتگی خواهد شد. در دوران PMS استرس نیز افزایش یافته که این امر خود دلیلی برای ایجاد آکنه است.
بیشتر بخوانید: علائمی که نشان دهنده اختلال هورمونی در بدن زنان است
درمان جوش دوران قاعدگی
جوشهای دوران قاعدگی معمولا با تمام شدن این دوره به پایان میرسند. اما برای کاهش درد و التهاب این جوشها میتوانید از روشهای زیر استفاده کنید.
- جهت کاهش درد و تخلیه شدن جوش ها از کمپرس آب گرم چند بار در روز استفاده کنید.
- از کمپرس آب سرد و یا یخ (در یک پارچه بپیچید) برای کاهش درد و التهاب استفاده کنید.
- هر روز صورت خود را با شوینده های غیرصابونی حاوی سالیسیلیک اسید بشویید. (بهترین ژل های شستشوی صورت مناسب پوست چرب و مستعد آکنه)
- بنزیل پراکسید مادهای مناسب برای درمان نقطهای جوش است. این دارو را میتوانید به صورت نقطهای روی جوش قرار دهید.
- همچنین استفاده از رتینوئیدهای موضعی برای جوش در بزرگسالان تجویز می شود. این دارو به از بین رفتن جوشها کمک کرده و میزان خطوط و چروکهای پوستی را کاهش میدهد.
- روغن درخت چای نیز مادهای مناسب برای از بین بردن باکتریها و درمان جوش در دوران قاعدگی است. روغن درخت چای را با استفاده از یک روغن حامل (روغن نارگیل یا زیتون) رقیق کنید. (معجزه روغن درخت چای برای درمان مشکلات پوست و مو)
- همچنین می توانید در صورت تجویز پزشک از برخی آنتی بیوتیک ها مانند تتراسایکلین استفاده کنید.
پیشگیری از جوش در دوران قاعدگی
شما مجبور نیستید این جوشها را تحملکنید. روشهایی وجود دارد که کمک میکند از ایجاد این جوش ها تا حد امکان جلوگیری کنید.
- کاهش مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین و چرب
- کاهش مصرف نان سفید و غذاهای فرآوری شده
- افزایش فعالیت های بدنی
- دوری از استرس و فعالیت های تنش زا
- هر روز صورتتان را با شوینده های حاوی اسید سالیسیلیک بشویید یا از کرم های حاوی بنزوئیل پروکساید در نقاطی که احتمال ایجاد جوش وجود دارد استفاده کنید.
- از لوازم آرایشی که چربی و روغن دارند، بپرهیزید.
- آرایشتان را قبل از اینکه بخوابید، پاک کنید.
- چای سبز بهخاطر کاهش التهاب در بدن معروف است. روزی چند فنجان چای سبز هم بنوشید. لوسیونها و ژلهای حاوی حداقل ۲ درصد عصارهی چای سبز میتوانند مفید واقع شوند.
- داشتن یک رژیم غذایی سالم و وزن مناسب، به کنترل جوش های قاعدگی کمک می کند.