پیدایش چین و چروک بر روی پوست صورت همه افراد مخصوصا خانم ها را آزرده می کند بنابراین بهتر است اگر هنوز علائم چین و چروک روی پوستتان ظاهر نشده به فکر پیشگیری از چروک شدن صورتتان در سنین بالاتر باشید. این روزها مطالعات نشان می دهد که استفاده از مواد ضد چروک فقط مختص افراد سن بالا نیست. به همین دلیل در این مطلب چند نوع ماده که از نظر علمی خواص ضد چروک بودن آن ها اثبات شده است را نام می بریم تا با آن ها آشنا شوید.
فهرست موضوعات
ضدآفتاب
۸۰ درصد چین و چروک های پوست به دلیل اشعه UV می باشد. به همین دلیل هیچ ماده ضد چروکی قوی تر و موثر تر از ضدآفتاب یافت نخواهید کرد. پس ضدآفتاب، عینک دودی و کلاه آفتابی را هرگز فراموش نکنید.
ویتامین C
عامل اصلی شل شدن و افتادن پوست نبود ماده ای به نام کلاژن می باشد. پس پوستی سالم است که کلاژن سازی در آن جریان داشته باشد. ویتامین c ماده ایست که پوست را وادار به کلاژن سازی می کند. پس ببینید که تا چه حد پوستتان به این ماده نیازمند است. هرچقدر هم که راه های دیگر را در پیش بگیرید اما ویتامین c مصرف نکنید، انگار که هیچ کاری نکرده اید.
هیدروکسی اسیدها
این مواد به عنوان لایه بردارهای پوست شناخته می شوند. اما فواید دیگری نیز دارند که از نظر علمی اثبات شده است. تحریک کلاژن سازی، روشن کردن قسمت های تیره پوست، بازسازی و جوان سازی بافت پوست و کاهش چروک پوست از فواید هیدروکسی اسیدها به شمار می رود.
ویتامین A یا رتینول
ویتامین A در کنار خواص متعددش مثل درمان آکنه یک عارضه جانبی جالب دارد. و آن هم از بین بردن چین و چروک پوست می باشد. ویتامین A به مقدار قابل توجهی به کلاژن سازی پوست کمک می کند. تنها مشکل اینست که افرادی که پوست خشک و حساسی دارند ممکن است نسبت به این ماده حساسیت نشان دهند. در صورت بروز حساسیت مصرف آن را متوقف کنید.
بیشتر بخوانید: از چه سنی استفاده از محصولات ضد چروک را شروع کنیم؟
اولین گام، انتخاب ضد چروک مناسب برای پوست شماست
برای انتخاب یک ضد چروک مناسب، اولین گام، شناخت دقیق نوع پوست و شرایط آن است. گام دوم در نظر گرفتن سن و گام سوم شرایط ظاهری پوست است. ممکن است برخی در سن ۲۵ سالگی، چروکهایی به میزان یک فرد ۳۰ ساله داشته باشند. این افراد نیاز به انتخاب یک ضد چروک قوی و در کنار آن تغییر در عادات رفتاری دارند. تاثیر محصولات ضد چروک به میزان مصرف آن بستگی ندارد؛ بلکه انتخاب درست محصول و استمرار در استفاده از آن مهم است.
هر یک از محصولات ضد چروک چه کاربردی دارند؟
کرم دور چشم:
این محصول میتواند پوست حساس دور چشم را مرطوب و نرم نگه دارد و از به وجود آمدن چین و چروک و خط روی گوشههای بیرونی چشم جلوگیری کند. این خطوط گاهی آنقدر عمیق میشوند که به ان چروکهای پنجه کلاغی گفته میشود. برای پر کردن این نوع چروک، باید از ضد چروکهای قویتر استفاده کرد. از آنجا که اولین چروکها در ناحیه دور چشم ایجاد میشوند، بهتر است پس از سن ۲۵ سالگی، از کرمهای مخصوص دور چشم استفاده کرد.
کرم شب:
کرم شب غلیظتر از کرم روز بوده و هنگام خواب تاثیر بسزایی در جلوگیری از پیری پوست دارد. این کرمها سرشار از مواد مغذی، ویتامین، رتینول و در برخی موارد لایهبردار هستند. گفته میشود شب، بهترین زمان برای کمک به بازسازی پوست است. این نوع کرم باید از سن ۳۰ سال به بالا استفاده شود.
کرم روز:
در کنار کرم شب باید از کرم روز استفاده کرد تا از حساسیت پوست کاسته شود. کرمهای روز معمولا حاوی فیلترهای ضدآفتاباند؛ البته استفاده از کرمهای روز به معنی عدم استفاده از کرم ضدآفتاب نیست. کرم روز حاوی مرطوب کننده نیز هست و از خشک شدن پوست جلوگیری میکند.
سرم:
سرم به پوست نفوذ کرده و میزان رطوبت آن را بهبود میبخشد. بدین ترتیب تاثیر سریعتری دارد.
لایه بردارها:
این دسته از محصولات کمک میکنند تا پوست از شر سلولهای مرده خلاص شده و فرایند جوانسازی آن تسریع شود.
بیشتر بخوانید:
آشنایی با انواع کرم های لایه بردار و مزایا و معایب آن
روش صحیح مصرف کرم های لایه بردار
بهترین زمان برای استفاده از ضد چروک
گفته میشود بهترین زمان برای استفاده از ضد چروکها دهه ۲۰ زندگی است. برای درک بهتر این موضوع میتوان مراحل مراقبت از پوست را به شرح زیر بیان کرد:
۱۸ تا ۲۵ سالگی: این دوره، بهترین زمان برای محافظت از پوست در برابر اثرات مضر آفتاب و جلوگیری از تحلیل پوست است. در این دوران استفاده از ضد آفتاب با SPF متوسط به بالا، شیوهی سالم زندگی، استفاده از محصولات مراقبت از پوست از جمله ضد چروکهای سرشار از آنتیاکسیدان پیشنهاد میشود.
۲۵ تا ۳۵ سالگی: در این دوره پوست نیاز به آبرسانی، تحریک کلاژن سازی و جلوگیری از ایجاد لک دارد. در این زمان، رتینول کمک رسان خوبی برای احیای پوست و بازسازی سریع آن خواهد بود.
۳۵ تا ۴۵ سالگی: در این دوره آبرسانی شدید، تحریک کلاژن سازی با استفاده از ماده فعال رتینول و در کنار آن یک اصلاح کنندهی نقاط تیره در پوست بسیار ضروری خواهد بود. در این سن چین و چروکهای خفیف پوست دیده میشوند و پوست به مراقبت بیشتر و قویتری نیاز دارد.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کرم ضد چروک
۴۵ تا ۵۵ سالگی: در این مرحله چربی و رطوبت پوست تا حد زیادی کاهش مییابد که هردو از اصلیترین عوامل بروز پیری در پوستاند. همچنین پوست دچار تغییر شده و سلولهای مرده در سطح آن قرار میگیرند. برای این منظور باید از آبرسان، پاک کنندههای مناسب پوست و لایه بردارهای ملایم برای حذف سلولهای مرده استفاده کرد.
۵۵ سالگی: خشک شدن پوست از سن ۵۵ سالگی به بعد تسریع مییابد و همین مسئله باعث افتادگی پوست و عمیقتر شدن چروکها میشود. کلاژن سازی از بین میرود و چربی لازم برای پوست موجود نیست. برای کمک به سرحال شدن و بهبود وضعیت پوست در این زمان، استفاده از آبرسان و ضد چروکهای قوی برای دورچشم، پوست صورت، گردن، ناحیه دکلته و حتی دستها اهمیت پیدا میکند.
ضد چروکها معمولا حاوی موادی از جمله اسیدهای هیدروکسی، رتینول (ویتامین A)، ترتینوئین ( رتین A)، آلفا اسید یا ALA، کوآنزیم Q10، پپتیدهای مس، کینتین، ایزوفلاون، عصاره چای سبز، ویتامین C هستند. این ترکیبات به آبرسانی، بهبود خشکی پوست، افزایش الاستیسیته پوست، پر کردن چروکها، افزایش کلاژن، تحریک کلاژن سازی، حذف لکههای تیره و سلولهای مرده از سطح پوست کمک میکنند. استفاده به موقع از ضد چروک و استمرار در استفاده از آن، ظاهر پوست را تا حد قابل توجهای بهبود بخشیده و شرایط خوب آن را حفظ میکند. محصولات ضد پیری پوست باید به صورت روزانه استفاده شوند. همچنین میتوان از بیشتر محصولات ضد پیری به عنوان مرطوب کننده و آبرسان نیز استفاده کرد.
منبع: digikala.com/mag و ruban.com